En av en sort bröllopsdag att komma ihåg:

Jag är stolt över mitt filippinska arv. Även om min blick är mer westerniserad, är jag fortfarande stolt över att den delen av mig tillhör den bruna rasen som kommer över Asien. Jag kan spåra min filippinska rötter från mina morföräldrar (min mammas föräldrar), och jag är mycket intresserad av att veta mer om sin kultur. Det är därför som min bröllopsdag är på väg att komma, bestämde jag mig för att utforska min filippinska blodlinje och gå till ett traditionellt filippinsk bröllop. Om du vill veta mer om hur jag kunde dra av ett asiatiskt inspirerat bröllop, föreslår jag att du fortsätter läsa. Jag har för avsikt att dela min historia till dem som kanske vill fira en unik typ av bröllop och göra ett traditionellt tema till en enastående bröllopsdag att komma ihåg.

Hur planerade jag för mitt bröllop:

Att dra av ett traditionellt bröllop är inte så lätt på grund av många anledningar. För att börja, måste jag övertyga min brudgum om detta tema så att vår äktenskap blir firade lite annorlunda än det vanliga. Och tack och lov omfamnade han min idé utan tvekan vad som helst. Då måste jag också ta hand om alla de traditionella förberedelserna från den sedvanliga filippinska bröllopsceremonin upp till det viktigaste av detaljer som kostymerna och bröllopsklänningarna. För att vara ärlig, det var inte en lätt uppgift eftersom jag måste fördjupa mig med filippinska sättet och gjorde lite forskning om filippinska bröllop. Som jag gjorde min internet sökning råkar jag stumma på den här webbplatsen called latestasianfashions.com. Det är en webbplats som tillgodoser all information om asiatiska bröllop och allt som går med det. Jag kollade på webbplatsen ännu längre och hittade några inlägg om filippinska bröllop och filippinska bröllopsklänningar. Jag har lärt mig att en traditionell filippinsk brudklänning kallas ”Baro’t Saya” och det är en klänning som är gjord av vävda abacafibrer. Å andra sidan brudgummens klädsel heter ”Barong Tagalog”, som är en polo-liknande outfit tillverkad av samma tyg som med brudklänningen. Jag har också upptäckt att ett traditionellt filippinsk bröllop liknar en katolsk bröllopsceremoni, men det finns några vanliga metoder som måste göras före bröllopet som ”Pamamanhikan” (Brudgummens familj möter brudens familj och ber officiellt för henne hand i äktenskap) och ”Pamahiin” (vidskepliga föreställningar) som ska följas före äktenskapsdagen. Bortsett från all denna information, erbjuder de också detaljerad inlägg om de senaste brudmodetrenderna i klänningar, smink och kroppskonst så att asiatiska brudar från olika länder kan komma ikapp med de hetaste stilarna och se så fantastiskt ut som de borde vara på sin egen bröllopsdag.
Whew, jag trodde aldrig att filippinska bröllop är så detaljerade! Jag är bara lycklig att jag kunde upptäcka denna latestasianfahsions.com hemsida och utnyttja all information som de har lämnat.

Till slut kunde jag dra av den typ av bröllop som jag ville ha och allt gick enligt plan. Jag känner mig uppfylld på vissa sätt eftersom jag kunde visa världen en liten bit av min kultur och lära mig om några till de sedvanliga rutiner som följs under filippinska bröllop. Tack senaste nyheterna, jag skulle aldrig ha gjort det här utan dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *