Att hitta en baddräkt som verkligen passar

212121Jag var en baddräkt designer i min tidiga 20-talet, och skapade egna badkläder för enskilda kunder. Som sådan blev jag expert på hur en baddräkt egentligen borde passa i motsats till vad vi ser på TV och i tidningar. Det finns ingen anledning att du inte ska kunna ha en mycket fashionabla baddräkt som passar ordentligt.

Många kvinnor använder Sports Illustrated Swimsuit Edition som en guide för hur deras kostymer ska sitta, och även handla om just dessa kostymer i ett försök att se ut som modellerna. Problemet med det är att modellerna inte bär baddräkter för att visa hur bra de passar. Faktum är att många av badkläder är avstängda, eller dras ur form för att vädja till de män som prenumererar på tidningen. Om du skulle faktiskt bära en baddräkt som passar det sätt de flesta av dessa kostymer skil, skulle du vara mycket obehagligt att gå runt, gå på vatten, eller gör någon praktisk sak som en baddräkt är tänkt att göra. Jag säger inte att det är något fel med badkläder porträtteras i tidningen, men ska du inte leta efter en baddräkt som passar det sätt som de som verkar. Kom ihåg att modellerna i tidningen är bara att ha sina bilder tagna; de inte bär dem för normala baddräkt verksamhet.

En baddräkt bör passa felfritt. Tyget är stretchigt så att det kommer krama din kropp utan bunching upp när du går, eller dra axlarna ner smärtsamt – om du vet vad du ska leta efter när du handlar för en baddräkt. Om du köper en kostym som inte passar på rätt sätt, det finns en stor sannolikhet för att du aldrig kommer att vara bekväm att bära det. Några problem med att hitta en kostym som passar är att kvinnor ibland pinsamt att be andras åsikter, och ofta när de frågar, är det folk tittar bara i termer av estetik och inte för passform. Jag hade en gång en klient som insisterade på att ha en stor topp som inte passade hennes lilla byst, för att kompensera för sin långa kropp och breda höfter. Denna kvinna vägrade att ta mitt råd och efter flera varningar jag gjorde baddräkt enligt hennes begäran. Hon blev så glad när hon plockade upp sin baddräkt, men bara bar den en gång och försökte lämna tillbaka den eftersom toppen inte skulle stanna på plats. Tyvärr för henne, kunde vi inte acceptera retur, och hon lärde sig den hårda vägen att passa bör komma före estetik.

När shopping för en baddräkt, se till att den är tillräckligt lång för din kropp, men inte för länge. Denna riktlinje gäller både 1-piece och 2-stycke baddräkter. Om ett stycke baddräkt är för kort för din kropp, kommer det att dra på både grenen och axlar, och det blir ingen definition runt brösten. Om en en-bit är för lång kommer remmarna tenderar att falla bort av axlarna, och tyget kommer att överlappa och gäng upp kring midjan. Med en 2-delad baddräkt allmänhet en bikini botten är för lång är en större fråga som för kort (exklusive blygsamhet). En bikini botten som är för lång kommer tenderar att ha horisontella rynkor eller drapera konstigt runt midjan. Bikini toppar kan också vara för lång eller kort, beroende på bröst. Trådar ska alltid passa helt under bröstet; om de rider upp, är toppen för kort eller koppen är för liten. I sådant fall, välja en större storlek.